Nová verze API Smartformu pro web 01.07.2022

Nová verze API Smartformu pro web

V červnu 2022 jsme spustili novou verzi API Smartformu pro web. V tomto článku se dozvíte, v čem se liší od předešlé a také jak jednoduše přejít z verze 1 na verzi 2.

 

Proč přejít na novou verzi API?

Důvod č. 1 – e-mailová validace

Oproti staré verzi se liší hlavně přidáním možnosti e-mailové validace – kontroly správnosti e-mailových adres zadávaných do formuláře. Více informací o této službě si můžete přečíst v blogovém postu a technické informace naleznete v dokumentaci.

Důvod č. 2 – nový slovenský registr adres

V API V2 můžete používat nový slovenský registr adres, který je spravovaný státními úřady a je denně aktualizovaný. 

Důvod č. 3 – dva typy políček pro obec

V nové verzi také naleznete dva typy políček pro našeptávání názvu obce, ze kterých si můžete vybrat. První našeptává pouze čistý název obce – např. „Praha“ – tento typ názvu obce je spíše vyžadován dopravci. Druhé políčko pak našeptává obec hezky naformátovanou – např. „Praha 4 – Podolí“.

 

Jak přejít z v1 na v2?

Na přechod mezi jednotlivými verzemi Vám pomůže příručka pro přechod mezi v1 a v2 a samotná dokumentace API v2

 

Co bude s API v1?

Původní verze API bude i po spuštění nové verze stále k dispozici. Takže je zcela na Vás, které z verzí dáte přednost. Můžete zůstat u starší v1 nebo v případě zájmu přejít na novou v2.

Zaujal Vás Smartform a měli byste o jeho služby zájem? Máte nějaký dotaz? Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat

Jiné příspěvky na našem blogu

Validace telefonních čísel 29.01.2024

Validace telefonních čísel

V tomto článku bychom Vám rádi blíže představili novou službu, díky které snadno zkontrolujete platnost telefonního čísla ve formuláři či aplikaci.

Našeptávání a validace firem 18.07.2023

Našeptávání a validace firem

V tomto krátkém článku se dozvíte více o naší nové službě, díky které budou moct Vaši zákazníci pohodlně vyplnit firemní údaje do formulářů na webu či v aplikaci.

Úprava cen v roce 2023 24.02.2023

Úprava cen v roce 2023

Od dubna 2023 navyšujeme ceny některých našich služeb. V tomto článku naleznete všechny důležité informace.