Nová administrace 11.08.2022

Nová administrace

Smartform má novou administraci a rádi bychom Vám ji v následujícím článku trochu více představili.

 

Jaké jsou nové funkce?

V administraci byly u produktu Smartform pro web změněny nebo přidány následující funkce.

Zálohové faktury a služby pro Smartform 4W

Administrace automaticky vystavuje pro uživatele produktu Smartform pro web zálohové faktury i daňové doklady. Nově si tedy můžete v administraci sami vygenerovat zálohovou fakturu, provést platbu a na základě toho Vám bude automaticky zaslán daňový doklad. 

Administrace také již rovnou povoluje služby pro Smartform pro web, takže po potvrzení objednávky můžete Smartform na své doméně hned využívat. 

Nastavení služeb pro Smartform 4W

V předchozí verzi administrace si uživatelé Smartform pro web nemuseli nastavovat žádné služby a automaticky se po přidání domény aktivovala pouze služba „Našeptávání a validace poštovních adres“. Nově jsme však přidali i službu „Validace e-mailových adres“ a uživatelé si v administraci mohou pro každou doménu nastavit služby Poštovní adresy a/nebo E-maily.

Více informací o E-mailové validaci si můžete přečíst v následujícím článku.

Sleva za odkaz

Službu Poštovní adresy mohou uživatelé využívat i se slevou za lištu s odkazem a to při splnění několika podmínek. Více informací o slevě naleznete v ceníku.

 

Scénáře

Připravili jsme pro Vás tři scénáře, jak v nové administraci postupovat v případě, že potřebujete:

1. Zapnout na doméně služby „Poštovní adresy“ a „E-maily“

Po přihlášení do administrace si nejprve přidejte doménu, na které chcete Smartform používat. Pak už si můžete zvolit jednotlivé služby pomocí tlačítka „Nastavit služby“. Na nové stránce můžete v tabulce aktivovat obě služby, nebo vybrat pouze jednu. Po zvolení tlačítka „Aktivovat“ můžete změnit časové období, ve kterém chcete mít služby aktivní z předvoleného 1 roku na 2 nebo 4 měsíce či 2 nebo 4 roky. Po zadání požadované délky platnosti můžete službu/y objednat.

Takto by například měla vypadat stránka v administraci v případě, že chce uživatel aktivovat obě služby standardně s délkou platnosti 1 rok.

Poté následuje pouze zadání/zkontrolování fakturačních údajů a potvrzení objednávky. Po odeslání objednávky Vám na fakturační e-mail automaticky přijde zálohová faktura k zaplacení, nebo si ji můžete zobrazit přímo v administraci. Objednané služby budou na zadané doméně rovnou dostupné. 

2. Zapnout na doméně Poštovní adresy se slevou za odkaz

Službu „Poštovní adresy“ můžete využívat se slevou za přidání lišty s odkazem na Smartform v našeptávači. Pro její aktivaci ji stačí v nastavení služeb pod tabulkou zapnout, poté ještě vybrat volbu „Aktivovat zdarma“ a uložit (viz obrázek níže).

S možností Poštovních adres zdarma můžete samozřejmě aktivovat i službu „E-maily“. V tomto případě bude po objednání opět následovat zadání/zkontrolování fakturačních údajů, potvrzení objednávky a následně obdržíte zálohovou fakturu k zaplacení pouze služby „E-maily“ na zvolené časové období.

3. Aktivovat účet pro Smartform API

Aktivace produktu Smartform API je velmi jednoduchá. Stačí, když jej v záložce "Smartform API" povolíte a můžete rovnou začít používat. Faktury Vám budeme zasílat na Vámi uvedený fakturační e-mail dle domluveného fakturačního období (většinou 3 nebo 6 měsíců).

 

Zaujal Vás Smartform a měli byste o jeho služby zájem? Máte nějaký dotaz? Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.

Jiné příspěvky na našem blogu

Validace telefonních čísel 29.01.2024

Validace telefonních čísel

V tomto článku bychom Vám rádi blíže představili novou službu, díky které snadno zkontrolujete platnost telefonního čísla ve formuláři či aplikaci.

Našeptávání a validace firem 18.07.2023

Našeptávání a validace firem

V tomto krátkém článku se dozvíte více o naší nové službě, díky které budou moct Vaši zákazníci pohodlně vyplnit firemní údaje do formulářů na webu či v aplikaci.

Úprava cen v roce 2023 24.02.2023

Úprava cen v roce 2023

Od dubna 2023 navyšujeme ceny některých našich služeb. V tomto článku naleznete všechny důležité informace.